RING OSS -

Asfaltering Östergötland

RING OSS -

Asfalt

Uppfart som genomgår asfaltering i Östergötland.

Asfalt är kanske inte det vackraste materialet, men det finns många bra egenskaper som väger upp det och som gör att asfaltering i Östergötland många gånger är det bästa valet. Bland annat är asfaltsmassan lätt att forma för att bygga vägen eller uppfarten som du vill, samtidigt som asfalt är mycket tåligt och slitstarkt när det väl har stelnat. Kontakta oss om du har frågor om asfaltering i Östergötland och vill ses för ett möte eller få en offert.

Bra anledningar för asfaltering i Östergötland

Asfalt är en blandning av krossat stenmaterial och ett bindämne som heter bitumen. Det är bitumen som gör asfalten formbar när den är varm och som kan upplevas som lite klibbig när man går på asfalt under riktigt varma dagar på sommaren.

Asfalt har som sagt flera bra egenskaper som underlag, här listar vi några av dessa:

  • Formbart.
  • Hållbart.
  • Kräver lite underhåll.
  • Lätt att rengöra.
  • Ger bra grepp.
  • Är billigt.

Man kan också ge asfalt olika egenskaper beroende på hur man blandar till den för asfaltering i Östergötland. Det finns till exempel så kallad gummiasfalt som består av upp till två procent gummi. Den ska dämpa ljudet från trafiken och ge en lägre bullernivå. Vilken typ av slitlager man väljer påverkar också hur hårt slitage vägen kommer att tåla när vi gör asfaltering i Östergötland.

En bra asfalterad väg sliter inte för mycket på bildäcken, samtidigt som de har en korrekt lutning för vattenavrinning. Det ska heller inte finnas potthål, sprickor eller lagningar som kan orsaka olyckor i trafiken.

Viktigt vid asfaltering i Östergötland

En annan viktig sak som vi lägger stor vikt vid när vi gör en asfaltering i Östergötland är grunden. Underlaget för asfalten kan vara viktigare än asfalteringen i sig och en bra grund innebär ofta ett underlag som håller längre.

Sedan gäller det att hantera asfalten rätt när man lägger den, så att man hinner forma den rätt innan den stelnar, utan att det blir några skarvar.

Vill du veta mer om asfaltering i Östergötland? Kontata oss så berättar vi mer och svarar på dina frågor.